Wie zijn de personen achter IK?

Wie zijn nou de personen achter IK?

Een blog over wie we zijn en wat we doen in het dagelijks leven.

Hoe wij elkaar kennen?
We hebben elkaar ontmoet bij de fotovakschool en tijdens de opdrachten die we moesten maken, merkten we dat we goed konden opschieten met elkaar. Rene maakt een grapje dat de naam IK fotografie wel een mooie naam is….. I van de achternaam van Ilona, van Ingen en de K van de achternaam van Rene, Katier. Rene had al twee bruiloften staan en nam Ilona mee. Vanaf dat moment (begin 2016) was IK fotografie een feit en zijn we alleen maar meer gegroeid. We hebben eigenlijk meteen de keuze gemaakt dat we altijd met twee fotograferen op een bruiloft staan. Wij splitsen ons in de ochtend op en zo kunnen we en bij de bruidegom en bij de bruid foto’s maken. Hoe gaaf is het als je later van beiden de voorbereiding kan terug zien?

Daarnaast kunnen we bij alle momenten verschillende standpunten nemen, zoals bijvoorbeeld bij de ontmoeting . We kunnen zo het gezicht van de bruid en bruidegom vastleggen.

Wie wil dat nu niet? Oh ja en voor ons zelf is het ook veel leuker. Wij leren van elkaar en vullen elkaar aan. Twee kunnen meer dan één ;).

De klik
Voor ons beiden geldt dat we de klik heel belangrijk vinden. Daarom plannen we bij bruiloften altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Als er geen klik is, zeggen wij ook wel eens nee. Wij geloven erin dat het contact dat je onderling hebt echt belangrijk is! Naast bruidsfotografie (is wel de corebusiness) fotograferen we ook evenementen, lifestyle fotografie en zakelijke fotografie. We nemen alleen de opdrachten aan waar wij zelf ook blij van worden. Wat een luxe he ;).

Iets meer over Ilona
Ik kom oorspronkelijk uit Nijverdal, maar ben al helemaal ingeburgerd in Enschede. In mijn dagelijks leven werk ik fulltime als wijkcoach in het wijkteam in Enschede. In deze baan kom ik veel emoties tegen, vaak over moeilijke situaties in het leven. Op een bruiloft zie je vaak juist de “roze wolk” van het huwelijk. Hierdoor heb ik een mooie balans. Naast mijn werk houd ik ervan om leuke dingen te ondernemen met vrienden en tennis ik graag,

Bij speciale momenten aanwezig mogen zijn, vind ik echt een eer! Wat er gebeurdt vastleggen, de pure momenten. Contact maken en toch onzichtbaar zijn en na de tijd horen dat mensen het moment weer opnieuw kunnen beleven. Dat is waarom ik fotografeer! Lopen er kinderen rond op een bruiloft? Ik vind dat super leuk om juist die speelsheid op een bruiloft vast te leggen. Nieuwe trouwlocaties vind ik alleen maar leuk. Dit geeft mij juist inspiratie om creatieve foto’s te kunnen maken.

“ Ik geniet ervan om pure emoties te mogen vastleggen en zie dat als een uitdaging. Ik ben een Pietje Precies met oog voor detail. Je kunt het niet precies omschrijven, maar een beeld zegt meer dan 1000 woorden en dat is onbetaalbaar! “

Iets meer over Rene
Mijn hele leven woon ik al in Hengevelde. Ik woon hier samen met mijn vriendin. Ik werk fulltime als anesthesiemedewerker in het ZGT in Almelo en Hengelo. Hier werk ik onregelmatige diensten, maar in de zomermaanden, zorg ik in ieder geval dat ik de vrijdagen vrij ben. Zo heb ik altijd de ruimte om bruiloften vast te leggen. Is het een andere dag? Dan neem ik vrij, omdat ik het super leuk vind om bruiloften vast te leggen. Vanaf kleins af aan ben ik al bezig met fotograferen en ik vind het altijd leuk om uitdagingen aan te gaan.
Daarnaast heb ik nog een bedrijf in photobooths. De photoboots heb ik zelf gebouwd. Meer hierover? Via de website www.jaiklach.nl kunnen jullie alle opties bekijken.

“ Ik houd ervan om te spelen met techniek, licht en compositie. Ik zie mogelijkheden en ik denk out of the box. Ik werk graag met mensen en ik ben trots op mijn werk! Wij hebben onze taak volbracht als een opdrachtgever 100% tevreden is.” 

Wat doet IK allemaal? 

Bruiloften
Onze core business is wel de bruidsfotografie. Dat is waar alles begon! Emoties vastleggen, pure foto’s en een herinnering voor eeuwig vastgelegd. Dat is wat wij gaaf vinden! We fotograferen altijd met twee fotografen de bruiloften, omdat wij erin geloven dat we zo het beste resultaat krijgen en zelf ook het meeste kunnen leren. In de ochtend ons opsplitsen, is naar onze mening een meerwaarde voor ieder bruidspaar! Jullie kunnende foto’s vinden op deze pagina. Naast bruiloften doen we nog veel meer …

Eventfotografie:
Jaarlijks mogen we de zomerfeesten van Hengevelde vastleggen. Twee weekenden in juni waar we ’s avonds de feestende mensen en artiesten vastleggen. Daarnaast is er op zondag altijd een straattheater. Zo gaaf om dat ook vast te leggen. Naast de zomerfeesten legt IK fotografie ook de Proef Eet Enschede vast. Een culinair evenement in Enschede, waar je de keukens van Enschede kan proeven. Sport fotografie hoort ook bij IK. Jaarlijks legt IK fotografie minimaal twee tennis toernooien vast. Juist doordat Ilona tennist is dit een mooie manier om hobby en fotografie te combineren. 
Dit is maar een greep van onze evenementen. In ieder geval vinden wij de afwisseling super leuk. Jullie kunnen natuurlijk meer evenementen bekijken die we hebben vastgelegd op onze pagina .

Zakelijke fotografie:
Van foto’s voor Linked In, productfoto’s tot aan schoolfoto’s.

De zakelijke foto’s worden voornamelijk gemaakt door Rene Katier.

Loveshoot:
Een loveshoot is eigenlijk gewoon een toffe fotosessie met z’n tweetjes. IK fotografie maakt er een feestje van! We spelen met licht, (on)scherpte, kleuren en compositie.De foto’s van een loveshoot kunnen eventueel ook gebruikt worden voor de trouwkaart.

Lifestyle fotografie:
Hierbij kunnen jullie denken aan loveshoots, de eerste kraamweek tot aan bevallingen vastleggen. Op deze pagina kun je een voorbeeld zien van een kraamweek. Bevallingen hebben we niet online staan, omdat we het niet passend vinden om bevallingen online te hebben staan.

Lifestyle fotografie wordt voornamelijk vastgelegd door Ilona van Ingen.

We hopen elkaar natuurlijk een keer te zien en te ontmoeten.

Groetjes Rene en Ilona

CONTACT IK