Uitbereiding van ons team

IK is natuurlijk gestart met ons als twee fotograferen. We merkten dat we, juist doordat we met zijn tweeën zijn, veel van elkaar leerden. Op een bruiloft kijk je altijd anders en hoe leerzaam is het als je door de ogen van je collega kan zien wat hij heeft geschoten en hoe hij kijkt. Wij vullen elkaar aan en leren van elkaar.

En dan uitbereiding?
Zeker! Wij geloven erin dat je juist met een vast team veel van elkaar kan leren. Daarnaast kregen we meerdere aanvragen binnen waar we nee tegen moesten zeggen omdat het we dan al een bruiloft hadden. Hoe zonde is dat! Als mensen voor ons kiezen dan willen we het liefste natuurlijk zeggen dat we kunnen. We hebben er daarvoor gekozen om twee fotografen erbij te kiezen. Zo leuk! Nog meer leren met elkaar en nee zeggen? Dat gaat in ieder geval minder gebeuren.

Wie hebben we erbij gekozen?
We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk de man-vrouw verhouding te houden. We zijn daarom op zoek gegaan naar een man en een vrouw. Ja!!! Dat is gelukt. Zo fijn. We hadden meteen een klik met onze twee andere fotografen Emma en Joost. Elkaar versterken, van elkaar mogen leren en vooral plezier hebben met elkaar. Voor ons is dat de basis.

Als wij het goed onderling hebben kunnen we ook het beste resultaat neerzetten. Het betekent in de praktijk dat als we een datum binnen krijgen dat we al geboekt zijn, dat wij ons opsplitsen. Rene met Emma en Ilona met Joost. Voor het bruidspaar verandert er niets, want we leveren dezelfde kwaliteit.

Oh ja, als je in 2020 gaat trouwen, wacht niet te lang. Ondanks dat we zijn uitgebreid, houden we wel een maximaal aantal aan bruiloften. Dit omdat we fulltime er bij naast werken en willen we niet dat het routine wordt. Zo kunnen we voor elke bruiloft volledig gaan voor het beste resultaat! Wacht niet te lang en hopelijk zien we jullie tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek :).

Iets meer over Emma

Mijn naam is Emma Smeijers, ben 24 jaar en woon in Hengelo. Van het platteland verhuisd naar Hengelo, waar ik nu samenwoon met mijn vriend. In Hengelo heb ik een tijd op het laboratorium gewerkt, maar het werd mij steeds duidelijker dat dit niet mijn plek was. Dus besloten om alles om te gooien, en mij volledig op fotografie te richten. Iets wat ik als hobby vaak deed, maar ik wilde toch graag ontdekken of daar meer in zat. En nu dus lekker druk met Het Fotolab, mijn eigen bedrijf. Super blij dat ik deze stap heb gezet, en heel benieuwd naar wat er allemaal nog gaat komen! Naast fotografie heb ik een passie voor mode, hou ik van lekker eten en heel veel tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Via via heb ik Rene leren kennen, en werd ik gevraagd als second shooter voor IK Fotografie. Meteen super enthousiast natuurlijk, JAAA dat wil ik heel graag. Zo magisch, bruiloften fotograferen! De mooiste dag van iemands leven, en daar mag ik deel van uit maken. Ja, dat vind ik heel speciaal. Fotograferen, dat is voor mij echt een droombaan.

” Met fotografie kan ik mensen laten zien, hoe ik het zie en de reacties die daar bij horen vind ik het meest bijzonder. Soms moet je jezelf even door een lens van een ander bekijken. Ook houd ik ervan om het ongemakkelijke van een fotoshoot zo snel mogelijk te laten verdwijnen. Zo kan iedereen lekker zichzelf zijn en kan ik dat vastleggen.”

Iets meer over Joost
Ik ben Joost Kolkman 33 jaar, woonachtend in Enschede. Gestart als activiteitenbegeleider in de zorg bij mensen met een beperking. Mijn hart gevolgd en heb de HBO opleiding aan De Fotovakschool in Apeldoorn afgerond. De laatste 3 jaar gewerkt bij Visie Groep Twente in de dagbesteding en heb daar fotografie les mogen geven. Daarnaast deed ik bruiloften, portretten en evenementen met veel werk plezier. Dit resulteerde, dat ik per 1 Januari 2020 voor mij zelf ben begonnen met als bedrijfsnaam Joostograaf. Het samenwerkingsverband met IK fotografie als second shooter, brengt vele mooie mogelijkheden met zich me. Samen een mooie kijk op fotografie die terug is te zien in de reportages.

” Het mooie van de mens naar boven halen, is iets bijzonders waar mijn kracht ligt. De emotie kunnen vastleggen op het juiste moment. Na de Fotovakschool ben ik les gaan geven in de fotografie en voor mijzelf begonnen als ZZP’er. Fotografie is een breed begrip en dus geen uitdaging te ver. Zo ook de samenwerking met IK fotografie. Samen “een dag” vastleggen die raakt. “

Wij hebben er zin in om dit jaar nog meer te mogen leren en plezier te hebben met ons team.

Groetjes Rene en Ilona

CONTACT IK